“The jury finds this project — one done within a tight budget and with robust durability requirements — to express both the resilience and vulnerability of our natural world. Most importantly, this project integrates a wide range of activities that appeal to a diverse population — and looks fun.”
— Jeff Goldstein, FAIA

Location Austin
Client Pease Park Conservancy Architect Clayton Korte
Design Team Nathan Quiring, AIA, Joseph Boyle, AIA, Hanna LeHeup, AIA
Landscape Architect Ten Eyck Landscape Architects
Tree House Architect Mell Lawrence Architects
Contractor Harvey-Cleary Builders
Civil Engineer GarzaEMC
Structural Engineer Architectural Engineers Collaborative
MEP Engineer Jerry Garza and Associates
Lighting Design Studio Lumina
Accessibility Consultant Altura Solutions
Graphics & Wayfinding Page/Dyal Branding and Graphics
Irrigation Design Sweeney & Associates
Ecologist Siglo Group
SITES Consultant Regenerative Environmental Design

Kingsbury Commons is the first phase of implementation of a vision plan adopted for Austin’s Pease Park. The project, which rehabilitated, preserved, and enhanced the park’s southernmost tip, weaves together existing vegetation with new facilities and amenities. The historic Tudor Cottage, built in the 1920s, was reinvented as a light-filled event space. Two new support buildings constructed of vertical board-formed concrete and weathering steel tuck into the slope of the hill: a dog-trot restroom building with vanities in the breezeway, and a storage building that opens up to a courtyard with amphitheater-like seating built into the hillside.

Leave a Comment